Overwatch – eit bra lagspel

2014 annonserte Blizzard eit nytt spill som heiter Overwatch. Som eit fps-spel blei spelet lagt ut 2 år seinare mai 2016. Spelet blei fort populært og har vunnet mange premier.

Overwatch er eit spel der det er 30 forskjellige karakterer du kan velge mellom kvar runde. Alle karakterane har forskjellige våpen og evner. karakterane er delt inn i 3 forskjellige klassar kalt Tanks, Healers og Damage. Tanks er større ann dei andre klassane men har meir liv og enten skjold eller dei kan helbrede seg sjølv. Damage er mindre men gjør masse skade og healers har evner til å helbrede dei andre på laget sitt men kan ikkje gjøre så masse skade

Det er 3 forskjellige gamemodes competetive quick play og arcade. Competetive er ein gamemode der du speler mot folk som er samme rank som deg, så om du vinner møter du bedre og bedre folk som har fått samme rank som deg, og vist du taper rykker du ned igjen. Du får rundt 30 poeng kvar gang du vinner og mister rundt 30 poeng kvar gang du taper i forhold til kor bra du speler. Så du mister meir vist du speler dårlig, og får meir om du speler bra.

Quick play er det samme som competetive bare at det ikkje stiller på ranken din og det varer halvparten så lenge, så det blir som oftast brukt som oppvarming.

Arcade er ein plass der du finner masse forskjellige gamemodes med forskjellige regler fra det originale spelet, for eksempel lav tyngdekraft eller at alle på laget kan vere den samme karakteren

Intervju

Eg spurte fleire personer om kva dei syntes var bra med spelet overwatch, her er nokre av svara:

“Eg likar spelet fordi det er så masse mysterier i spelet.”

“Det er eit bra lagspel der du må sammarbeide med laget ditt.”

Skriven av William

Bilde: https://gamerant.com/overwatch-free-to-play-2019-pachter/